01.11.20

En artikel om forskningsprojektet Tværspor er netop publiceret i open access tidsskriftet BMJ Open, som hører ind under BMJ – det tidligere British Medical Journal.

Under overskriften 'Cohort profile: CROSS-TRACKS: A populationbased open cohort across healthcare sectors in Denmark' omtales TVÆRSPOR nu i det anerkendte tidsskrift BMJ Open.

Artiklen fokuserer på TVÆRSPOR-kohorten, som indtil videre omfatter sundhedsdata fra borgerne i Horsens-klyngen, dvs. Horsens, Hedensted, Skanderborg og Odder Kommuner.

Data'ene bruges sammen med kunstig intelligens til identificere og studere mønstre i patientforløb på tværs af sektorer, så det er muligt at finde frem til borgere, før de får brug for hjælp i sundhedsvæsenet som f.eks. i forbindelse med en akut indlæggelse.

Målet er i stedet at sætte ind med forebyggende indsatser til gavn for både patienterne og samfundsøkonomien.

De tværsektorielle sundhedsdata fra TVÆRSPOR kan bruges til både klassiske epidemiologiske og AI forsknings- og innovationsprojekter, og en håndfuld forskningsprojekter er allerede i gang med at bruge data fra TVÆRSPOR.

Læs artiklen i BMJ Open her: https://bmjopen.bmj.com/content/bmjopen/10/10/e039996.full.pdf

Ikon-forudsige-r+©d.png

 

Forudsige

 

Målet er at kunne forudsige akutte indlæggelser og i stedet tilbyde andre interventioner.

Ikon-forebygge-r+©d.png

 

Forebygge

Forebygge at borgerne bliver uhensigtsmæssigt indlagt ved en tidligere indsats.

Ikon-forhindre-r+©d.png

 

Forhindre

Projektet har til mål at forhindre uhensigtsmæssige indlæggelser ved at få mere viden, som kan forbedre den tværsektorielle indsats.